Världens bästa Kitesurfing

Det finns ett i det närmaste obegränsat antal bra kitesurfingområden hela världen runt. Till och med i Sverige finns stränder av toppklass. Men för den som vill ut och resa lite, och då med möjlighet till kitesurfing, finns hundratals olika alternativ, som erbjuder alla olika sorters kitesurfing. Att lista alla bra kitesurfingställen i världen är inte möjligt, men här ska vi i alla fall ta upp tre olika ställen, långt från Sverige och Europa, för äventyrsturisten som vill resa långt, och kitesurfa då och då på vägen.

Isla Margarita, Venezuela
Isla Margarita är en ö nordöst om Venezuelas fastland, som är ett riktigt tropiskt paradis. Det innebär att det finns fina stränder och därmed mängder med badande turister. Men det som gör att ön lämpar sig så väl för kitesurfing är de tropiska vindarna, som blåser året runt. Vilken tid på året du än besöker Isla Margarita, så passar det perfekt för kitesurfing; de tropiska vindarna blåser året runt.

Boracay, Filippinerna
Den här ön kan sägas vara delad i två delar; dels en för vanliga solturister, och dels en för kitesurfare. De ”vanliga” turisterna brukar hålla till på öns västkust och White Beach. Men på andra sidan hittar vi Bulabog Beach, där kitesurfare brukar hålla till. Utmärkt vind och perfekta stränder garanterar kitesurfing i toppklass. 2012 tilldelades Boracay pris som årets bästa ö av resetidningen Travel + Leisure, och det finns det goda skäl till. Har man råd att åka till andra sidan världen för att kitesurfa, så är Boracay ett utmärkt alternativ till Australien, som ju är standardresemålet för kitesurfare från Europa.

Maui, Hawaii
Jaja. Vad förväntade du dig? Hawaii är Hawaii, och det går inte att säga ”surfing” (med eller utan kite), utan att man måste nämna ögruppen i fråga. Det är ju för övrigt där kitesurfingen uppfanns, och varje kitesurfare borde besöka ön någon gång i sitt. Liv. Här kan man utöva kitesurfing på alla skicklighetsnivåer och av de flesta olika sorter. Sedan är det ju också så att man kan göra annat än kitesurfa på Hawaii. Ett och annat tillfälle till festande kan också erbjudas.