Spaniens bästa Kitesurfing

Spanien är landet som vi Svenskar åker till när vintern börjar kännas väl kall och mörk. Eller, det var i alla fall det; numera har andra resmål i mångt och mycket ersatt Spanien för det syftet. Men det finns många bra skäl till att åka till Spanien, vare sig det är sommar eller vinter, vara kitesurfing är ett. Visst finns bra kitesurfing i Sverige också – Apelviken, Höllviken och andra – men ska sanningen fram så har vi ju inte alltid världens bästa klimat här uppe. Spanien däremot erbjuder kitesurfing året runt, i princip, och bättre sommarväder över lag. Det finns ett flertal olika bra kitesurfingställen i Spanien att välja mellan; här presenterar vi nu några av dem.

Tarifa
Tarifa sägs vara världens mest populära kitesurfingtillhåll, och det kan nog stämma. Om man föredrar kitesurfingstränder med inte så många kitesurfare, så är Tarifa kanske inte att rekommendera. Men de flesta som kitesurfar i Tarifa brukar vara sjyssta, och problem är sällsynta. Det finns dessutom goda skäl till att Tarifa är så populärt. Oavsett om du är proffs som ktiesurfat i åratal, eller om du är nybörjare som vill prova på, så finns det förhållanden som passar just dig, med ett stort antal stränder. Det är lätt att tro att Tarifa skapades med tanke på kitesurfande.

Lanzarote
Kanarieöarna är en grupp spanska öar ute i Atlanten, som förutom underbart klimat och möjligheter till sol och bad även självklart har bra möjligheter till kitesurfing. Det finns flera utmärkta kitesurfingplatser att tillgå på de olika öarna, men frågan är om inte Lanzarote har de allra bästa. Lanzarote är den östligaste av öarna, och erbjuder toppklassig kitesurfing året runt. Fördelarna med Lanzarote är bland annat att både väder och vind är pålitliga, och håller sig på en jämn nivå året runt. Det finns mängder med stränder, där Famara brukar räknas som den bästa för nybörjare, men även erfarna kitesurfare har flera alternativ att välja mellan. Costa Teguise är ett sådant exempel, för den mer äventyrslystne, som erbjuder svår och lite farlig kitesurfing. Definitivt ingenting för nybörjare. Att Lanzarote också har mycket att erbjuda förutom kitesurfing gör sedan inte det hela sämre.